Başkan Böcek'den 671. Tarihi Elmalı Güreşleri'ne davet

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8-10 Eylül tarihleri arasında bu yıl 671’incisi gerçekleşecek Türk’ün ilk er meydanı olan Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm güreş severleri davet etti. Gelecek yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde uygulanacak kuralların ilk kez Elmalı’da başlatılacağı açıklandı. 

8-9-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Türk’ün ilk Er Meydanı 671’inci Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ramazan Karabulut, Elmalı Güreş Ağası Hakan Çetin ve Antalyalı Altın Kemer sahibi başpehlivanlar İsmail Balaban, Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Mustafa Taş ile Osman Aynur katıldı.

 

ATA SPORUNA HER ZAMAN DESTEK OLUYORUZ

Ata sporuna emek vermiş, er meydanlarında güreş tutmuş ve rahmete kavuşmuş tüm pehlivanları rahmetle anarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  güreşçilerin yetişmesinde emeği geçen annelere ve tüm ailelerine teşekkür etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi ile birlikte Tarihi Elmalı Güreşleri’nin bu yıl 671’inci kez düzenlendiğini belirten Başkan Muhittin Böcek, “Ata sporu güreşe destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. 29 yıllık siyasi hayatımda din ile devlet işlerini ayırdığımız gibi sporla siyaseti birbirinden ayırdık. Ata sporu güreşe hep destek oldum. Konyaaltı Belediye Başkanlığım döneminde ilk kez Osman Aynur ile altın kemer kazandık. Daha sonra İsmail Balaban, Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde ise Ali Gürbüz, Mustafa Taş ve Yusuf Can Zeybek ile altın kemeri Antalya’ya kazandırdık. Birbirinden değerli sanatçılarında bu hafta Elmalı vatandaşlarla buluşacağı konserlere ve 8-10 Eylül tarihleri arasındaki Tarihi Elmalı Güreşlerine tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu. 

 

KIRKPINAR’DA UYGULANACAK KURALLAR İLK KEZ ELMALI DA

671’inci Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde gelecek yıl Kırkpınar’da uygulanacak kuralları ilk kez Elmalı’da başlatacaklarını belirten Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden itibaren Muhittin Başkanımızla birlikte Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerini adından söz ettirdik. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde gelecek yıl Kırkpınar’da uygulanacak kuralları ilk kez biz uygulayacağız. Elmalı güreşleri güreş ligine girmedi. Bizi bu konuda eleştirenler oldu. Biz lige girmek için ‘Kırkpınar o ligde yoksa biz de yokuz’ şartını koyduk. Elmalı güreşleri Kırkpınar’dan daha eski bir güreştir. Kırkpınar lige girerse, biz de güreş liginde yer alırız. Kırkpınar’da uygulanacak kuralları ilk kez Elmalı’da uygulayacağız. Yarı final ve final de puanlama sistemi kalkıyor. Yarı final ve final yeniş ile bitecek. Tüm halkımızı güreşlerimize bekliyoruz.” 

 

ANTALYA’DA GÜREŞE ÇOK BÜYÜK DESTEK VAR

Geçtiğimiz yıl 11 milyon 777 bin TL vererek Elmalı Güreş ağalığını kazanan Hakan Çetin ise şöyle konuştu: “Bu yıl Türkiye’nin farklı yerlerinde gittiğimiz güreşlerde herkes Antalya’dan neden bu kadar güreşçi çıkıyor diye soruyor. Antalya’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyeler güreşe çok büyük destek veriyor. Genç güreşçilerde bunu görüyor ve güreşe yöneliyor. Güreşe destek olan başta Muhittin Başkan olmak üzere tüm belediyeler ve herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 

CAZGIRDAN MANİLER 

Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ramazan Karabulut ise 671’inci Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde er meydanın çıkacak tüm güreşçilere başarılar dileyerek, sakatlıksız bir güreş diledi. 

Basın toplantısında cazgır Emin Ger de söylediği manilerle toplantıya renk kattı. Daha sonra ise Başkan Muhittin Böcek, güreşçilerle birlikte basına poz verdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı