BookTok Türkiye'nin ilk durağı TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı

#BookTok Türkiye’nin ilk durağı TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı

 

TikTok Türkiye’de kısa sürede 1,4 milyar görüntülemeye ulaşan #BookTok topluluğu, TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda bir araya geliyor. 28 Ekim- 5 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek fuarda TikTok,  #BookTok standında kitapseverlerle buluşacak.

 

 25 Ekim 2023 – İstanbul / TikTok’un dünya genelinde trend olan topluluğu #BookTok, Türkiye’de de her geçen gün büyüyor. Kullanıcıların okudukları kitaplar hakkında çeşitli içerik ve inceleme videoları paylaştığı, tartıştığı ve öneride bulunduğu #BookTok Türkiye topluluğu, bu kez TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda bir araya geliyor.

TikTok, bu yıl 40. yılını kutlayan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda #BookTok standıyla yer alacak. Büyükçekmece’de bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek fuarda #BookTok Türkiye topluluğunun en sevilen içerik üreticileri de yapacakları ziyaretlerde kitapseverlerle buluşacak. 

 

Yayıncılık sektörüne yeni bir soluk getirecek

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TikTok Türkiye Operasyon Lideri Erkan Ünlü“TikTok’un gücünü topluluklarından aldığını ve katılım odaklı bir kültüre sahip olduğunu daima vurguluyoruz. Bunun dünyadaki en çarpıcı örneklerinden biri olan #BookTok, kısa sürede Türkiye’de de kitap tutkunlarından oluşan geniş bir kitleyi bir araya getirmeyi başardı. #BookTok’un etkisinin yalnızca platform sınırları içinde kalmayıp raflara kadar uzanması da toplulukların verdiği ilhamın ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. #BookTok sayesinde yeniden keşfedilen ve satış rekorları kıran kitaplardan yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarak ciddi bir hayran kitlesi edinen eserlere kadar pek çok örnek görüyoruz. TÜYAP’la yaptığımız bu iş birliğinin de hem Türkiye’deki okuyuculara ilham vereceğine hem de yayıncılık sektörüne yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz” dedi. 

 

TÜYAP Fuarcılık Grubu CEO’su Zeynep Ünal Öztop ise, “İstanbul Kitap Fuarı, ülkemizin en önde gelen kültürel etkinliklerinden biri. Kitap Fuarı’nın yeri Tüyap için her zaman ayrı ve biricik. Öyle ki sadece bizim değil; tüm yayınevleri, yazar ve kitapseverlerin yıl boyu sabırsızlıkla beklediği, özlediği bir buluşma. İstanbul Kitap Fuarı ilk düzenlendiği tarih olan 1982’den beri gücünü, kitaba olan sevgi ve yayınevleri ile kitapseverlerin büyük bir tutku ile kültür üzerinden yaptığı paylaşımlardan alıyor. Bu nedenle #BookTok ile olan yol arkadaşlığı bizim için Kitap Fuarı’nın temel değerlerinin TikTok’ta organik izdüşümünü temsil ediyor. 40. yılımızda kitapseverlere sadece fuar alanında değil, #BookTok üzerinde yaşayacakları kitap dolu paylaşımlara TÜYAP çatısı altında ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. TikTok ile yaptığımız bu iş birliğinin devamlılığını diliyor ve tüm kitapseverleri TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne davet ediyorum” dedi.

 

#BookTok Türkiye’de 1,4 milyar görüntüleme aldı 

Dünya genelinde 160 milyardan fazla görüntülenen #BookTok, kısa sürede Türkiye’de de geniş bir kitle elde etti. Topluluk, yılın ilk ayından bu yana 1,4 milyar görüntülenmeye ulaştı. #BookTok topluluğunun gücü, aşıladığı okuma sevgisiyle yayıncılık dünyasını da dönüştürmeye devam ediyor. Yazarlar, okuyucular ve hayranlardan oluşan topluluğun yeni yazarlara ilham verirken çok sevilen klasikleri yeniden canlandırdığı ve kitap satışlarını artırdığı biliniyor. Dünyada örnekleri giderek artan bu akımın yakın dönemdeki en dikkat çekici örneklerinden biri de Lloyd Devereux Richards’ın 2012’de kaleme aldığı gerilim romanı Stone Maidens oldu. Roman Şubat 2023’te, piyasaya sürülmesinden 10 yıl sonra Richards’ın kızının kitabı tanıtan viral bir TikTok videosunun arından Amazon en çok satanlar listesinde 1 numaraya ulaştı.

TikTok’un global çapta en başarılı etiketlerinden olan #BookTok’un platformdaki yükselişiyle ülkemizdeki kitap okuma alışkanlıklarını artırması ve edebiyatın daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı