Caz Gitarının Ustası  Biréli Lagrène 26 Kasım'da CRR'de!

Caz Gitarının Ustası 

Biréli Lagrène 26 Kasım’da CRR’de!

 

Caz gitarının efsanevi ismi Biréli Lagrène, 26 Kasım Pazar akşamı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Caz gitarının büyüleyici dünyasında parlayan bir yıldız olan Biréli Lagrène, müzikal dehası ve tekniğiyle, caz severlerin gönlünde özel bir yer edindi. 1980’lerden bu yana caz gitarının tartışmasız kralı olarak kabul edilen Lagrène’e, CRR’deki konserinde; William Brunnard (bas gitar), Raphael Pannier (davul) ve Vincent Mahey (vokal) eşlik edecek. Dinleyicilere cazın özüne yolculuk sunacak konser saat 19.00’da başlayacak.

 

Bir Müzik Devinin Hikâyesi

 

Küçük yaşlarda gitara başlayan ve Django Reinhardt, Wes Montgomery, George Benson gibi cazın devlerinden etkilenen Biréli, zaman içinde kendi benzersiz tarzını geliştirdi. Gipsy jazz’ın öncülerinden Reinhardt’ın etkisi, Lagrène’in müziğinde açıkça hissedilmekle beraber o bu tarzı kendine özgü bir yoruma kavuşturdu.

Biréli, 35 yaşında “Gipsy Project & Friends” ile kökenlerinin müziğine dönerek virtüözlük ve derinlik arasında denge kurdu. Sanatçı bu projede, geleneksel gipsy jazz’ı modern bir anlayışla harmanlayarak, bu türün sınırlarını genişletti.

Kariyeri boyunca John McLaughlin, Paco de Lucia, Al Di Meola, Jaco Pastorius ve Weather Report gibi sanatçılarla çalışmış olan Biréli, müzik dünyasının en parlak isimleriyle omuz omuza performans sergiledi. “Acoustic Moments”, “Standards”, “Djangology” ve “To Bi or Not To Bi” gibi albümleri, eleştirmenlerden yoğun beğeni topladı ve onu caz dünyasında bir ikon haline getirdi.

 

Ödüller

 

Fransa’nın “Chevalier des Arts & des Lettres” madalyası, 2001 “Victoires de la Musique” ve 2007’de ‘En İyi Caz Albümü’ ödülleriyle onurlandırılan Biréli, bu başarılarıyla müziğinin kalitesini kanıtlamıştır.

2023 yılında Biréli Lagrène, “Bireli Lagrene plays Loulou Gasté” adlı, Fransız şarkılarının altın çağının en önemli yazarlarından birine adanmış şarkı kitabı projesini hayata geçirdi. Bu projede Hono Winterstein (ritim gitar) ve Diego Imbert (kontrbas) ile birlikte çalıştı.

 

Konserin biletleri 50-100-165 ve 200 TL olarak, CRR gişesinde ve Biletix’te satışta.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı