Çiğli Belediyesi Madımak'ı Anacak

Çiğli Belediyesi, 1993 yılında Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında şehre gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 aydın için anma düzenleyecek.

30 yıl önce Madımak Oteli’nde düzenlenen gerici saldırı sonucunda hayatını kaybeden aydınlar anısına dikilen fidanların önlerinde adlarının yazılı olduğu anı taşlarına karanfil bırakılacak. Evka 2 Mahallesi’nde 6 Temmuz Perşembe günü Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün katılımıyla 19:30’da gerçekleştirilecek bu anma sonrası saat 21.00’de Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda Deniz Türkan’ın sahne alacağı “Hasret Gültekin Türkü Müzikali ve Konseri”düzenlenecek.

 

Başkan Gümrükçü: “2 Temmuz tarihimizde kara bir leke”

Tüm İzmirlileri anma etkinliklerine davet eden Başkan Gümrükçü, “2 Temmuz yüreğimizde derin yaraların açıldığı katliamın yıl dönümü. 30 yıl önce Sivas’ta aydınlarımız canice yakıldı. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve bugün hala faillerinin birçoğunun tespit edilemediği, bazılarınınsa zaman aşımından yararlandığı bu vahim olay nedeniyle Çiğli’de anma düzenleyeceğiz. Aydınlarımızın isimleri o ağaçlar ile beraber yaşayacak. Sivas’ta kaybettiğimiz halk müziği sanatçısı Hasret Gültekin’i ve diğer aydınlarımızı da birbirinden değerli türküler eşliğinde anacağız. İzmirli tüm hemşehrilerimizi aydınlarımızı anmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı