CRR Senfoni Orkestrası Pavia'da Sanatseverlerle Buluşuyor

Türkiye’nin prestijli orkestralarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, 26 Eylül’de İtalya’nın tarihi Pavia kentinde, ünlü Teatro Fraschini’de dinleyiciyle buluşacak. Konserin tema başlığı “Turquerie!” (Türk Hayranlığı) olarak belirlendi. Saat 21.00’de başlayacak konseri, CRR Genel Sanat Yönetmeni, maestro Murat Cem Orhan yönetecek.

CRR Senfoni Orkestrası’nın vereceği “Turquerie!” (Türk Hayranlığı) başlıklı konserin ilk bölümünde, batılı bestecilerin Türk kültüründen etkilenerek yarattığı eserler seslendirilecek. Bu eserler, müziğin evrenselliğini ve kültürlerarası etkileşimi vurgulayacak şekilde seçildi. İkinci yarıda ise çok sesli Türk müziğinin üç farklı döneminden bestecilerin seçkin eserleri icra edilecek. Orkestraya ismini veren ve Türkiye’nin önde gelen bestecilerinden Cemal Reşit Rey’in “Enstantaneler” eseri, Ferit Tüzün’ün Anadolu’nun 3 farklı yöresini anlattığı Esintiler, Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe derlemeleri ve ayrıca, çağdaş Türk bestecisi Turgay Erdener’in Obua Konçertino’su da dinleyicilere sunulacak. Konserin obua solisti ise Sezai Kocabıyık olacak.

Bu özel konseri, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Maestro Murat Cem Orhan yönetecek. Orhan, yılların deneyimiyle orkestrayı bir kez daha unutulmaz bir müzik ziyafetine taşıyacak.

Müziğin evrensel dilinde, Türk ve batı kültürlerinin buluştuğu bu özel konserin repertuvarı ise şöyle:  

Konser Programı:

J.B. Lully – Türkleri karşılama töreni marşı “Kibralık Budalası”

W.A. Mozart – Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü

L.v. Beethoven – Türk Marşı ve Atina Harabeleri Uvertürü

G. Rossini – İtalya’da bir Türk Operası’nın Uvertürü

G. Rossini – Cezayir’de bir İtalyan Operası’nın Uvertürü

Ara

C.R. Rey – Enstantaneler

F. Tüzün – Esintiler 

T. Erdener – Yaylı sazlar ve Obua için Konçertino Allegretto

U. C. Erkin – Köçekçe

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı