Cumhuriyetin 100. Yılında Mudanya'da Resim Sergisi

Mudanya Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100 Yılına özel olarak düzenlediği “Sanatın Işığı” isimli resim çalıştayında bir araya gelen 16 ressamın eserleri düzenlenen sergiyle izlenime sunuldu.

Mudanya Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100 Yılına özel olarak 19 – 23 Eylül tarihleri arasında Bademli Hanımeli İmece Evi’nde Leyla Yüksel’in küratörlüğünde düzenlediği resim çalıştayının sergisi gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden bir araya gelen 16 ressamın yaptığı eserler “Sanatın Işığı” isimli sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çalıştayda ressamlar Ağıt Uğur Uludağ, Arzu Karayel, Ceyda Güler, Durmuş Ali Akça, Ebru Narin, Erkin Keskin, Gülümay Çiraz, Hacer Elitok, Hayati Çetin, İzzet Temel, Kübra Karataş Öztan, Mehmet Kanlı, Mine Gençtürk, Yüksel Baydar ve Zeynep Bingöl Çiftçi yer aldı. Bademli Hanımeli İmece Evi’nde gerçekleşen serginin açılış konuşmasını yapan Leyla Yüksel, çalıştayın nasıl düzenlendiğini ve çalıştay fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Çalıştay için her türlü desteği veren Mudanya Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür eden Yüksel, yaptıkları resimler hakkında da etkinliğe katılanları bilgilendirdi.

ATAMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyetin 100 Yılında böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri ve sanat alanında Mudanya’ya katkı sundukları için mutlu olduğunu söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’nın var olan kültürel değerlerini sanatla buluşturmaya devam edeceğiz. Karanlığa doğru giden Mudanyamızı güneşe doğru koşar hale getirdik. Daha yapacağımız çok güzel işler var. Emek veren sanatçılarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vermek istediğimiz mesajlar çok açık ve net. Atamızın bize bıraktığı emanetlere sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı