Güzelyalı'dan gururlandıran final

Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi kursiyerlerinin yıl sonu etkinliklerine katılan Başkan Batur, “Konak Belediyesi olarak burada, büyük bir dayanışma ruhuyla, kentlilik bilinci içinde, kentimizdeki sanatseverleri bir araya getiriyoruz. Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, kanal yapmak değil aynı zamanda kültür ve sanatı güçlü tutmak, kültür ve sanata destek olmak demek olduğunu da herkese anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Konak Belediyesi’nin uluslararası yarışmalarda dereceye giren genç dansçılarını da kutlayan Başkan Batur, onlarla gurur duyduklarını ifade ederek “Ne zaman çocuklarımız ve gençlerimizle bir araya gelsem, içim rahatlıyor. Çünkü bu ülkenin geleceği çocuklarımız, gençlerimiz ve hepsi Atatürk’ün ışığındalar” diye konuştu.

Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde eğitim yılı boyunca 2 bin 800 kursiyere hizmet veren sanat ve hobi kursları muhteşem bir yıl sonu gösterisi ile sezonu kapattı. 2022-2023 Eğitim Dönemi Yıl Sonu Gösterisi ve Sergi Açılışına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nuray İltuş, Konak Halk Eğitim Merkezi önceki dönem Müdürü Yasin Öztürk, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, kursiyerler, eğitmenler ve muhtarlar katıldı. Ahşap yakma, seramik, fotoğraf ve resim kurslarına katılan kursiyerlerin yıl boyu ortaya çıkardıkları eserlerin sergilendiği sergi açılışıyla birlikte çocukların ve gençlerin yeteneklerini sergiledikleri dans gösterileri hayran bıraktı. Nazım Hikmet Sahnesinde gerçekleştirilen bale ve hiphop dans gösterileri büyük alkış topladı. Dans eğitimlerine Konak Belediyesi dans okullarında başlayan, Polonya’da düzenlenen IDO dans yarışmada Türkiye’yi en güzel şekilde temsil ederek dereceyle dönen ekip de ödüllü gösterilerini sergiledi. Beste’nin tek kişilik performansı ise ayakta alkışlandı.

Batur: Gençlik Atatürk’ün ışığında

Gösterileri ilgiyle izleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sahnede çocuklarla bir araya gelerek hepsini tek tek kutladı. Konaklı gençlerin Polonya’da ülkemizi temsil ettiğini,  Türkiye’de çeşitli yarışmalardan 1, 2 ve 3.’üncülük derecelerini toplayarak İzmir’e getirdiklerini hatırlatan Başkan Batur, büyük gurur yaşadıklarını dile getirerek, “Ne zaman çocuklarımız ve gençlerimizle bir araya gelsem, içim rahatlıyor. Çünkü bu ülkenin geleceği çocuklarımız, gençlerimiz ve hepsi Atatürk’ün ışığındalar. Hiçbir şekilde umutsuz olmayacağız, umut her zaman devam ediyor diye konuştu. 

“Kültür merkezlerimiz her zaman hizmetinizde”

Gösterilerin ardından sergi salonuna geçen Başkan Batur, kursiyerlerinin el emeği eserlerinden oluşan sergi açılışında konuştu. Konak Belediyesi’nde kültür ve sanatı destekleyen bir anlayışla hizmet ürettiklerinin altını çizen Başkan Batur, kültür merkezlerinin İzmirlilerin hizmetinde olduğunu dile getirdi ve şöyle konuştu:

“Konak Belediyesi olarak burada, büyük bir dayanışma ruhuyla, kentlilik bilinci içinde, kentimizdeki sanatseverleri bir araya getiriyoruz. Burada hep birlikte, umudu her zaman diri tutuyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmadan, O’nun bize emanet ettiği cumhuriyetimize sıkı sıkı sarılıyoruz. Biz halkımızdan güç alıyoruz. Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, kanal yapmak değil aynı zamanda kültür ve sanatı güçlü tutmak, kültür ve sanata destek olmak demek olduğunu da herkese anlatmaya çalışıyoruz. Kültür merkezlerimiz her zaman hizmetinizde. Bu mekanlar sizlerle güzel. Kültür ve sanat mekanlarını asla boş bırakmayın. Biz sizler için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Umudumuz tükenmesin, bir gün her şey çok güzel olacak.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı