Trump Art Gallery'de Şubat sergisi: 'Çünkü'süz Bekleyiş'- Şubat ayı süresince görülebilir

Sergide yer alan eserler, olayların başlangıç ya da sonucundan çok mekânla insanın iradeli ya da iradesiz bekleyişlerine işaret ediyor.

Sergi Şubat ayı süresince görülebilir.

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, sanatçı Beşir Bayarın resim sergisi ‘Çünkü’süz Bekleyiş’e, Şubat ayı boyunca ev sahipliği yapacak. 

Mekan; olay ve hikayelerin yaşandığı bir atmosferdir diyen sanatçı Beşir Bayar, “Resimde mekanın ya da atmosferin varlığını göstermek ya da işaret etmek metafizik tartışmalara yol açar. İnsanlar ya da figürler mekana varlıklarıyla gerçeklik katar yani mekanı somutlaştırır” diyor. 

Sanatçı Beşir Bayar’ın resimlerinde kurgulanan mekanda; perdeler, dikitler, kapılar ve onların ötesinden sızan ışık gizemi çağırıyor ve öteyi merak ettiriyor. Bununla birlikte uzayan gölgeler mekan içinde mekan yaratıyor.

Hikayeleri ya da olayları yaşayan insan mekanla etkileşim içerisindedir. Resimdeki mekansal kurgularda, mekan içine mekan ve bu mekanlarda var olmayı bekleyen insan sonsuz bir döngü içerisindedir. Sanatçı Beşir Bayar’ın eserlerinde, bu gizemli mekanlarda olayın başlangıç ya da sonucundan çok, mekanla insanın iradeli, iradesiz bekleyişi işaret ediliyor.

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 29 Şubat tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı