Yalıdayız etkinlikleri Adab-ı Muaşeret ile devam ediyor

Gölcük Belediyesi Yalıdayız kültür-sanat etkinlikleri, “Alaturkadan Alafrangaya: Adab-ı Muaşeret” konulu söyleşi ile devam edecek.

Gölcük Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri, Anadolu kültürünün izlerini geçmişten geleceğe taşıyor. Bu kapsamda düzenlenen Yalıdayız kültür-sanat etkinlikleri, “Alaturkadan Alafrangaya: Adab-ı Muaşeret” konulu söyleşi ile devam edecek. Osmanlı dönemindeki nezaket kurallarını içeren bir kavram olan “Adab-ı Muaşeret” konulu söyleşi; 23 Haziran Cuma günü saat 19.30’da Değirmendere Yalı Evleri Seramik Evi’nde düzenlenecek. Söyleşide Türk toplumunda geleneksel değerleri korumanın ve güncel toplumsal konulara uyum sağlamanın önemini vurgulanacak.

 

NEZAKET KURALLARI GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK

Moderatörlüğünü Dr. Oğuz Polatel’in yapacağı söyleşide Doç.Dr. Fatma Tunç Yaşar’ın anlatımları katılımcılara; Osmanlı dönemindeki nezaket kurallarını içeren Adab-ı Muaşeret değerlerini hatırlatılarak, günlük yaşamlarında uygulamaları teşvik edilecek. Etkinlik ile ayrıca Anadolu kültürünün zenginliklerini gelecek nesillere aktarılacak.

 

ETKİNLİK ÜCRETSİZ OLARAK DÜZENLENECEK

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe hemşehrilerini davet etti. Etkinliklere katılmak isteyenler 0262 412 88 47 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı