AKLease'den 20 milyon euroluk enerji verimliliği kredi anlaşması

Türkiye’nin kalkınmasında rol oynayan yatırımları, uzman leasing çözümleriyle destekleyen AKLease, Green For Growth Fund (GGF) ile 20 milyon euro tutarında kredi anlaşmasına imza attı. AKLease, sağladığı bu yeni finansmanı yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinde kullanacak.

Kurulduğu günden bu yana banka dışı finans sektöründe öncü ve lider konumunu sürdüren AKLease, Green For Growth Fund’dan (GGF) yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında kullanılmak üzere 20 milyon euroluk fon sağladı. 3 yıl vadeli olacak kredi anlaşması kapsamında AKLease, kaynak verimliliği ve sürdürülebilirliğe yaptığı yatırımlarını artıracak. Böylece şirketlere sağladığı finansman desteklerinin yanı sıra sosyal ve çevre politikalarına olan duyarlı yaklaşımını da bir adım ileriye taşıyacak. 

“20 milyon euroluk finansmanla konumumuz daha da güçlenecek”

Yeni anlaşma ile birlikte yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarını daha güçlü bir şekilde finanse edeceklerini söyleyen AKLease Genel Müdürü Eser Okyay, GGF ile yaptığımız 20 milyon euroluk bu üçüncü kredi anlaşması, uluslararası finans kuruluşlarının ülkemiz ve Akbank iştiraki olan şirketimize olan güvenini gösteriyor. 3 yıl vadeli olacak bu uzun soluklu finansman anlaşması, uluslararası itibarımızı daha da güçlü bir konuma getirecek. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılacak bu kredi ile çevreci ve sürdürülebilir projelere yatırım yapmak isteyen işletmeleri finansal açıdan destekleyeceğiz” dedi. 

“Yaklaşık üç yılda toplam 179 milyon dolar tutarında yeşil finansman”

Portföylerindeki yatırımların büyük çoğunluğunun enerji verimliliği ve yeşil enerji alanlarından oluştuğuna dikkat çeken Eser Okyay, ”AKLease olarak yenilenebilir enerjiye, atık yönetimine, enerji verimliliğine, hammadde verimliliğine, su verimliliğine katkı sağlayan ve leasinge konu yatırım yapan tüm şirketlere önemli avantajlar sunuyoruz. Çevreci ürünümüz ECOLease ile yaklaşık üç yılda toplam 179 milyon dolar tutarında projeye finansman sağladık. Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörünü desteklemeyi sürdürerek, 2030 yılına kadar portföyümüzün tamamına yakınının ECOLease ürünlerinden oluşmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı