Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri Şubat ayında da devam ediyor!

Borusan Contemporary, Şubat ayında da farklı yaş gruplarındaki çocuklar için tasarlanmış eğlenceli ve öğretici atölye etkinliklerine devam ediyor. Çocuklar Şubat ayı atölyelerinde neon heykellerle tanışacak, sinema ve bilim üzerine sohbet edecek, doğadan ilham alacak ve üç boyutlu yaratıcı çalışmalar gerçekleştirecekler. 

Borusan Contemporary’nin farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik hazırlanan atölyeleri küçük sanatseverlere, hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir ortam sunuyor. Program kapsamında, 3 Şubat Cumartesi, 4 Şubat Pazar ve 17 Şubat Cumartesi günlerinde DC Art yürütücülüğünde, 10 Şubat Cumartesi ve 25 Şubat Pazar tarihlerinde ise atölyepikolo yürütücülüğünde birbirinden renkli atölye etkinlikeri düzenlenecek.  

Çağımızın sorunlarına çözümleri sanatsal bir dille ifade edecekler

3 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de 7-10 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Değiştirdiğimiz İklim başlıklı atölye, “Dijital Mitolojiler” sergisi gezisi ile başlayacak. Sergide yer alan Chris Doyle’un “Kayıp Nesil” videosu yakından incelenecek. İklim değişikliği, küresel ısınma, üretim, tüketim ve bu olguların çevreye etkileri gibi konulara değinilirken her katılımcı çağımızın sorunlarını veya çözümlerini sanatsal bir dille projelendirecek.

Çocuklar neon heykelle tanışıyor

4 Şubat Pazar günü saat 13.30’da 6-9 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Neon Heykelle Tanışma atölyesi, “Dijital Mitolojiler” ve “Mat Collishaw: Aritmi” sergileri gezisi ile başlayacak. Bu gezi sırasında Borusan Contemporary ana girişinin tavanına asılmış olan Brigitte Kowanz’ın neon heykeli yakından incelenirken ardından düzenlenecek çalışmada her katılımcı, neon benzeri malzemeleri kullanarak kendi özgün yapıtını oluşturacak. 

Sanat ve doğa üzerine bir atölye

10 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de 4-6 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Pat Pat Papatya atölyesinde Borusan Contemporary’nin güncel sergileri, “Aritmi” ve “Dijital Mitolojiler”de yer alan seçili eserler üzerinden sanat ve doğa ilişkisi üzerine çocuklarla sohbet edilecek. Ardından Amerikalı sanatçı Jennifer Steinkamp’ın “Papatya Zinciri” isimli eserinden hareketle çocuklar aileleri eşliğinde rengarenk kağıtları kesecek, katlayacak ve elde ettikleri kâğıtlara şekil vererek kendi papatyalarını oluşturacak. Atölyenin sonunda, tüm papatyalar bir araya gelecek ve çocukların yanlarında götüreceği ve odalarının duvarlarına asabilecekleri yaratıcı bir çalışmaya dönüşecek.

Sinema ve bilim bu atölyede bir araya geliyor

10 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Zoetrop ile Çizgili Dünyalar atölyesi “Aritmi” sergisi turuyla başlayacak. Sonrasında Mat Collishaw’un sanat ve bilim arasında bir köprü kurarak bu iki dünyanın birbirine dokunmalarını sağlayan eserleri incelenecek ve çocuklarla sohbet edilecek. Atölyenin ikinci aşamasında ise “Çınlayan Sirenler” isimli eser aracılığıyla çocuklar animasyon ve sinemanın habercisi sayılan zoetrop ile tanışacak. Sinema ve bilimi bir araya getiren bu atölyede, çocuklar görme eylemi ve hayal gücünü bir araya getirecek ve farklı malzemeler kullanarak kendi zoetroplarını tasarlayacaklar.

Çağdaş sanatı keşfedecekler

17 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de 5-8 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Çağdaş Sanatı Keşfediyoruz atölyesi Necmi Sönmez küratörlüğünde hazırlanan “Dijital Mitolojiler” sergisi gezisi ile başlayacak. Sergide yer alan Niko Luoma’ın “Bir Kürenin Projeksiyonu” isimli çalışması yakından incelenirken her katılımcı kendi özgün yapıtını, renkli jelatin ve asetat kullanarak oluşturacak.

Doğa betimlemelerinden ilham alacaklar

17 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’da 7-11 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Ütopik Ormanda Kaybolmak atölyesinde “Mat Collishaw: Aritmi” sergisinde yer alan video enstalasyon ve bitki çalışmaları kısa bir gezi ile görülecek. Sergide sanatçının Albrecht Dürer’in doğa betimlemelerinden etkilenerek ürettiği çalışmalar incelenirken sonrasında akrilik ve özel kağıtlar kullanılarak ütopya konulu keyifli bir sanat çalışması gerçekleştirilecek.

Üç boyutlu yaratıcı bir çalışma yapacaklar

25 Şubat Pazar günü saat 11.00’de 6-8 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Köprüde İnecek Var atölyesinde “Dijital Mitolojiler” sergisinde yer alan sanatçı Michael Kenna’nın “Taushubetsu Köprüsü” eseri incelenecek. Bu eserden hareketle çocuklarla sanatta mekân algısı, iki ve üç boyutluluk kavramları üzerine sohbet edilecek. Ardından, çocuklar sanatçının eserini farklı malzemeler ile tekrar yorumlayacak ve üç boyutlu yaratıcı bir çalışmaya dönüştürecek. Çalışmanın sonunda, her çocuk kendi tasarladığı köprü maketi ile atölyeden ayrılacak.

Kendi kaleydoskoplarını üretecekler 

25 Şubat Pazar günü saat 13.00’te 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Renkli Şekil Gözlemcisi atölyesi, “Dijital Mitolojiler” sergi turuyla başlayacak. Atölyede çocuklar, sergideki seçili eserler üzerinden renk ve ışık kavramı üzerine sorgulama yapacaklar. Bilim ve hayal gücünün bir araya geleceği atölyenin üretim sürecinde ise çocuklar, renkli pullardan ve ince boncuklardan oluşacak bir gökkuşağı ile aynı şekli iki defa göremeyecekleri bir optik oyuncak olan kendi kaleydoskoplarını üretecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı