Çağdaş Ebru Sanatçısı ve TOÇEV Kurucusu Ebru Uygun, TOÇEV'in 30. Yılını Kişisel Sergisi “Metanoya" ile Onurlandırıyor

Çağdaş Ebru Sanatçısı ve TOÇEV Kurucusu Ebru Uygun, TOÇEV’in 30. Yılını Kişisel Sergisi “Metanoya” ile Onurlandırıyor

 

 

Çağdaş ebru sanatçısı ve TOÇEV Kurucusu Ebru Uygun, yepyeni sergisi “Metanoya” ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 30’uncu yılını kutlayacak olan TOÇEV’in ‘Metanoya Köyü’ projesine de atıfta bulunan sergi, Uygun’un geleneksel Türk sanatlarından ebru sanatına modern bir yaklaşım getiren çalışmalarından oluşuyor.  

 

 

Çağdaş ebru ve enstalasyon sanatçısı, TOÇEV Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, sanatseverleri bu kez “Metanoya” adlı kişisel sergisiyle selamlıyor. Uygun, kendinin ötesine geçmek, ‘Üst İnsan’ düzeyine ulaşmak anlamlarına gelen “Metanoya” sergisi ile hayatının tüm evreleri ve kendi metanoyasına ulaşma yolculuğunu anlatıyor. 

 

Uygun, “Metanoya” ile hayatın içindeki tüm duyguları eserlerine yansıtıyor. Ebru sanatını farklı tekniklerle farklı yüzeylere uyguladığı eserlerinden oluşan seçkiyi ‘’hayatın içinden’’ diyerek tanımlayan Ebru Uygun, eserlerinde yaşamın içinden birçok manevi duygunun barındığının altını çiziyor. Sanatçının, unutulmaya yüz tutmuş ebru sanatını modern tekniklerle günümüze taşıdığı eserlerden oluşan sergide 27 eser yer alıyor. 

 

1994 yılında Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nı (TOÇEV) kurarak bugüne dek 8.5 milyon çocuğa ulaşan, tüm çalışmalarıyla onların kişisel ve sosyal gelişimlerine dokunan TOÇEV, 30. Yılını yeni projeleri ‘Metanoya TOÇEV Köyü’ ile kutlayacak. Bu projeyle çocukların doğa içinde nefes alabildiği, yaşamlarını özgürce sürdürebileceği bir yaşam alanı yaratmak hedefleniyor. 

 

İsmiyle 30. Yıla da atıfta bulunan sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelir TOÇEV ve ‘Metanoya TOÇEV Köyü’ projesine bağışlanacak. 

 

“Metanoya” sergisi 12 Aralık 2023 – 2 Ocak 2024 tarihleri arasında Galeri/Miz’de ziyaret edilebilir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı