Hisar Genç Filarmoni Orkestrası yıllık konserini Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna verdi

Hisar Genç Filarmoni Orkestrası yıllık konserini Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna verdi

Türkiye’nin ilk öğrenci orkestralarından biri olan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası’ndan coşkulu bir konser

 

Türkiye’de ilk kez güzel sanatlar branşı dışında olan bir eğitim kurumu tarafından oluşturulan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası yıllık konserini Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna verdi. 83 kişilik orkestranın yarısı okulun müzik alanında yetişmiş öğrencilerinden, diğer üyeleri profesyonel genç müzisyenlerden oluşmakta. Hisar Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Hisar Gençlik Filarmoni Orkestrası, müzikle amatör olarak uğraşan öğrencilerini profesyonel genç müzisyenlerle aynı sahnede buluşturuyor. 2022’de kurulan orkestra, her yıl düzenleyeceği konserlerle gençler arasındaki müzikal diyaloğu arttırmayı, güzel sanatlar uğraşını ciddi bir hobi olarak sürdürmenin akademik eğitime ve çok yönlü bir karakter gelişimine olan katkısına dikkat çekmeyi hedefliyor. 6 Kasım’da Hisar Okulları Atatürk Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri’nde Marmara Üniversitesi AEF GSEB Müzik Öğretmenliği Çoksesli Korosu ve Hisar Okulları öğrencilerinden oluşan Hisar Okulları Korosu, sevilen marşlar ve şarkıları seslendirdiği etkileyici bir performans sergiledi. Öğrenciler, dört aylık titiz bir hazırlık sürecinin ardından sahneye çıktı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1. Şefi ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Hakan Şensoy’un yönetimindeki orkestra ve başarılı tiyatro oyuncusu Murat Altınok’un anlatıcılığıyla, izleyicilere unutulmaz bir müzikal deneyim sundu. 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1. Şefi ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Hakan Şensoy: “Dört aylık bir çalışma sürecinin ardından ulaşılan bu özel günde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak, benim için büyük bir onur.” diyerek konser hakkında görüşlerini paylaştı. Ayrıca, gelecek kuşakların da aynı coşkuyla kutlamalarını umut ettiğini belirten Şensoy, Atatürk’ün cumhuriyetini emanet ettiği gençlerin bir dahaki yüzyılda da aynı heyecanı taşıyacağına inandığını ifade etti.

35 yıllık sahne deneyimi ile gecenin anlatıcılığını üstlenen başarılı oyuncu Murat Altınok ise   sahnede genç müzisyenler ve Hakan Şensoy’un yönetiminde unutulmaz bir gece geçirdiklerini ve bu özel görevi Hisar Okulları adına üstlenmenin kendisi için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. 

Konserin öne çıkan anlarına okulun Youtube kanalı üzerinden ulaşılabiliyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=nAWwrBrix7s 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı